Nieuws

Derde editie jaarconferentie De Twentse Golf

Op woensdag 9 oktober vond de derde editie van de jaarlijkse De Twentse Golf conferentie plaats. Op de Grolsch-brouwerij in Enschede bespraken we met alle huidige én nieuwe communityleden het waterprobleem in Twente. Benieuwd wat voor innovatieve ideeën de revue passeerden? Lees dan snel verder. 

 

Vorig jaar rond deze tijd introduceerden we voor het eerste De Twentse Golf als nieuw samenwerkingsverband dat zich hard maakt voor de toekomst van het Twentse water. In het jaar dat voorbij ging is er ontzettend veel gebeurd. Denk aan creathons met studenten om creatieve oplossingen te bedenken voor waterhergebruik. Of de start van werkplaatsen om een beter inzicht te krijgen van de totale hoeveelheid water in Twente. Vandaag blikten we met 60 communityleden terug op deze resultaten. En vroegen we hen om mee te denken over het komende jaar. Want wat voor mooie initiatieven, ideeën en oplossingen geven we het komende jaar vleugels om het waterbewustzijn te vergroten? 

 

Voor een overzicht van alle ideeën die vandaag de revue passeerden, vragen we je op een later moment terug te keren op de website. Dan hebben we alle creativiteit geoogst en kunnen we een doorkijkje geven van het komende jaar. Voor nu alvast een begin van het lijstje met oplossingen:

 

 - Het fysiek bij elkaar brengen van de watervraag en het wateraanbod (Waterbank).

 - Een waterlabel ontwikkelen voor huishoudens (denk aan het energielabel).

 - Waterbesparing door slimme inzet van sanitair.